“Een diëtist is een HBO-opgeleide professional op het gebied van voeding en het gedrag in relatie tot gezondheid en ziekte. De term ‘diëtist’ is een wettelijk beschermde titel en alleen de professionals die deze vierjarige opleiding hebben afgerond mogen de titel dragen. De opleiding tot diëtist is wettelijk erkend en de diëtist moet kwaliteitsgeregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici.
De diëtist beschikt over competenties waarmee brede kennis en vaardigheden op voedingsgebied kunnen integreren met die op medisch en psychologisch vlak.
Het werk van de diëtist is afgestemd op de unieke situatie van ieder individu.

De rol van de diëtist varieert van behandelaar tot coach, van regisseur tot beleidsmaker, van voorlichter tot manager, van onderzoeker tot docent en van productontwikkelaar tot ondernemer.”

Bron: http://www.nvdietist.nl/

"Wat doet een diëtist?"

Orthomoleculair therapeut

“Wat doet een orthomoleculair therapeut?”

“Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Een orthomoleculair therapeut richt zich op voeding, voedingsstoffen, beweging, suppletie en andere leefstijlinterventies die integraal staan bij preventie en behandeling van ziekte. Gebruikmakend van het zelf-genezend vermogen van het lichaam met behulp van benodigde bouwstoffen. Het kijken naar oorzaken en risicofactoren van ziekten en het bijdragen aan een betere gezondheid op alle niveaus: biochemie, energie, cellen, organen, systemen, (sociale) omgeving en de interactie tussen dit alles.”

Een orthomoleculair therapeut besteedt veel aandacht aan de belangrijkste werkingsmechanismen van het lichaam en hun onderlinge samenhang. De juiste voeding is daarbij van heel groot belang. Een orthomoleculaire therapie kan een interventie zijn op het hormonale vlak, op het niveau van neurotransmitters (overdrachtsstoffen in de zenuwen), de spijsvertering, de darmen, de bloedsuikerspiegel, het immuunsysteem, de beweging van het lichaam en de mentale gesteldheid van de mens.

bron: https://www.naturafoundation.nl/ 

Verder leren

“Diëtist” is een wettelijk beschermde titel. Om de kwaliteit te waarborgen en mijn kennis te verbreden/verdiepen, volg ik regelmatig cursussen, scholingen, studies, etc. en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP): https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/default.aspx

Opleidingen en scholingen: 

sept. 2021: Post-HBO Professional Sport en Voeding (Sportdiëtetiek), Hogeschool Arnhem Nijmegen, te Arnhem 

apr. 2021: Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), SLIMMER

okt. 2020 – apr. 2021: Orthomoleculair therapeut (versneld), Stichting Ortho Health Foundation, te Hoofddorp

sept. 2016 – aug. 2020: HBO Voeding & Diëtetiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen, te Nijmegen

Scroll naar top